Фарфале с есенен сос

25/09/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач2801001204
"Ароматът на есен се долавя и в кухнята ... и това е добре "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо257
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се пуска в подсолена вряща вода да се свари според указанието на опаковката (в моя случай за 12 минути). След това се изсипва в гевгир, охлажда със студена вода и се оставя да се изцеди.

В дълбок тиган със зехтин се задушават нарязаният на малки парчета зелен фасул, бамята, предварително нарязаният на кубчета, посолен и изцеден от горчивия сок патладжан и нарязаните на ситно пиперки.

След като зеленчуците са готови, се добавят и обелените и нарязани на ситно домати. Посолява се на вкус, добавя се накълцан магданоз и чесън. Оставя се на намален котлон да поври около 20 минути.

Дърпа се от котлона и се пасира.

С готовия сос се полива разпределената в порционни чинии паста и се сервира гореща.

Бон апети!подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар