Картофи с гъби Шийтаке

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Картофи с гъби Шийтаке
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
25/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Не казваме, че е вкусно, казваме, че е направо неустоимо"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • гъби шийтаке - 200 г
  • печурки - 200 - 300 г бели
  • зехтин
  • сол - по 4 к.л.
  • червен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • мащерка - по 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата ви трябват 2 торбички за печене.

Гъбите се почистват и нарязват в отделни купи на не много малки хапки. Картофите се обелват и нарязват на големи кубчета.

В едната торбичка се слагат едните гъби и половината картофи, а в другата - другият вид гъби с останалите картофи.

Във всяка торбичка се слагат подправките, налива се не много зехтин, затваря се и се разтърва, да се объркат вътре продуктите. Слагат се да се пекат в загрята на около 180 градуса.

Вървят добре сервирани с чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: