Черноморска мидена супа

25/09/2017
Мими А.
отМими А.Иноватор36914269
"Толкова вкусна Черноморска мидена супа няма да намерите и на морето "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо822
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме мидите и ги сипваме в тенджера. Заливаме ги с виното и доливаме вода, колкото да се покрият. Варим ги, докато се отворят, изсипваме течността и ги оставяме да се охладят.

Почистваме ги от черупките и ги сипваме в тенджера с вода.

Нарязваме филето от риба на малки парчрченца и го сипваме при мидите. Слагаме тенджерата на котлона и варим.

Веднага след като сме поставили тенджерата на котлона, добавяме и моркова, целината и лука много ситно нарязани. Варим около 10 минути и добавяме и картофите, които сме нарязали на тънки ивички.

Добавяме зехтина, розмарина, девесила, солта и пипера и варим още 15 минути. Накрая добавяме фидето и изключваме котлона, като оставяме тенджерата на него.

1-2 минути след като сме изключили котлона, сипваме прясното мляко и разбъркваме. Поставяме капака на тенджерата и оставяме да се задуши около 15 минути.

След това сервираме.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Мими, гласувах с 5 ,защото обожавам морската храна. Бих си позволила само да отбележа нещичко. Пробвай другия път да добавиш мидите направо с черупката 5 минути преди да свалиш ястието от котлона. Ако пък не обичаш да са ти с черупките си ги свари предварително за кратко без много вода, защото те си пускат тази която съдържат в черупката. Не изхвърляй бульона, а си го добави в супата, защото иначе изхвърляш цялата есенция и морския вкус. Слагай мидите винаги накрая, защото те нямат нужда да се варят толкова, стават жилави. Просто реших да дам съвет с цел да бъда полезна :) Надявам се да не ти е неприятно. Поздрав от мен :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв