Пилешко филе с бял сос

31/07/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Мит е, че пилешкото филе става сухо при готвене, просто не сте попаднали на страхотна рецепта като тази!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 486
  • Преглеждания за месеца1034
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете пилешките гърди и всяка овкусете добре със сол и млян черен пипер.

Загрейте маслото с малко олио и запържете месото равномерно от всички страни. Извадете пилешкото в чиния.

В същия съд добавете още малко мазнина и запържете скълцания лук шалот.

Сипете брашното и разбъркайте с него, долейте виното, сметаната и синьото сирене. Разбъркайте отново и овкусете с подправките.

Разрежете на 2-3 парчета пилешките гърди. Прибавете ги в съда на котлона и леко разбъркайте.

Снемете пилешкото филе с бял сос от котлона и разбъркайте със скълцания копър.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар