Пилешко филе с бял сос

31/07/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5108145
"Мит е, че пилешкото филе става сухо при готвене, просто не сте попаднали на страхотна рецепта като тази!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 803
  • Преглеждания за месеца320
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете пилешките гърди и всяка овкусете добре със сол и млян черен пипер.

Загрейте маслото с малко олио и запържете месото равномерно от всички страни. Извадете пилешкото в чиния.

В същия съд добавете още малко мазнина и запържете скълцания лук шалот.

Сипете брашното и разбъркайте с него, долейте виното, сметаната и синьото сирене. Разбъркайте отново и овкусете с подправките.

Разрежете на 2-3 парчета пилешките гърди. Прибавете ги в съда на котлона и леко разбъркайте.

Снемете пилешкото филе с бял сос от котлона и разбъркайте със скълцания копър.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!