Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле Виндало (Chicken Vindaloo)

Пиле Виндало (Chicken Vindaloo)

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пиле Виндало (Chicken Vindaloo)1 / 2
30/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Скандално вкусно пиле, чийто аромат ще събере семейството ви в кухнята"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - около 1 кг
  • картофи - 2 броя
  • чушки - 2 броя
  • патладжани - брой, по желание
  • лук - 2 - 3 глави
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • домати - 3 броя, смлени
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 30 мл
  • оцет - 3 с.л. или вино
  • червен пипер - 4 с.л. млян
  • дафинов лист - 3 броя
  • кориандър - 1 ч.л. млян
  • джинджифил - 1 ч.л. сух
  • кимион - 1 ч.л. млян + 1 ч.л. кимион на зърна
  • чимен - 1 ч.л. млян
  • къри - 1 ч.л.
  • чили - 1 - 2 с.л. паста или сух, лют червен пипер
  • сол
  • люти чушки - 1 брой, червена
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете пилешкото и го нарежете на едри късове. Смесете всички подправки, смлените домати и доматеното пюре с оцета/виното. Добре разбъркайте сместа и сложете в нея пилешкото да се маринова.

Загрейте малко мазнина в дълбок тиган и запържете нарязания на полумесеци лук, нарязаните едро чушки и патладжана - на полумесеци. Щом поомекнат, добавете пилешкото с маринатата и нарязания чесън.

Добавете почистените и нарязани едро картофи и долейте 2 ч.ч. гореща вода. Оставете всичко да къкри на котлона до готовност на месото и докато течността изври.

По желание може да изпечете ястието в тава, покрита с фолио, вместо да ври на котлона. Поднесете пилето Виндало с нарязана люта чушка и с индийски хляб наан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariela
Mariela
колко време е необходимо да се маринова? :)
27.03.2013 22:08
Валена
Валена
Избирам по-тънки патладжани, режа ги на две по дължина и получените половинки се режат на полумесеци
01.08.2012 08:42
тин
тин
обяснете,как режете патладжана на полумесеци?
31.07.2012 06:19