Пържени питки с маслини, извара и сирене

26/09/2017
"Доволните усмивки на всички вкъщи са основателна причина да станете рано и да приготвите пържени питки с маслини, извара и сирене "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо378
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се маята в хладка вода със захарта и оставяме да бухне. Сипва се в брашното, добавяме топло прясно мляко, олио, сол и замесваме средно меко тесто.

Намазва се с олио топчето тесто и оставям в намаслена голяма торба да втаса.

Готовото тесто се разделя на малки топки с големина на ябълка. В купа се смесват натрошено сирене и извара, като леко се поръсва с малко хималайска сол. Ако сиренето е солено, не го правете, а просто опитайте как е на вкус.

Маслините се нарязват на парченца, като се почистват от костилката.

Всяко топче с намазнени ръце се разстила на елипса. В едната част се поставя плънката, отгоре се разпределят по 2 нарязани маслини и покриваме с другата половина, като краищата се притискат, да се получи ръб.

Загрява се олио на 4 степен, пържим питките от двете страни до златисто.

Изваждат се върху салфетка да попие мазнината.

Поднасяме с пресни зеленчуци.

Много вкусни по всяко време на деня!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар