Пиле с къри ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пиле с къри ориз1 / 3
30/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"За приготвянето на вкусни ястия не са нужни трудни техники и десетки продукти, а усет, вкус и желание. Ето го и доказателството!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 глава кромид, голяма
  • чесън - 3 - 4 скилидки или на вкус
  • ориз - 350 г
  • къри - 2 ч.л.
  • черен пипер - прясно смлян
  • бульон - от кокалите на пилето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете пилето и от костите сварете около 1.2 л пилешки бульон.

Нарежете пилешкото на едри парчета и го запържете в сгорещено олио за кратко. Извадете го от тигана и го поръсете с малко сол и черен пипер.

Долейте още малко олио в тигана и запържете нарязания ситно лук. След малко прибавете нарязаните на дребни кубчета моркови и скълцан чесън.

Щом зеленчуците се запържат, прибавете измития и отцеден ориз. Бъркайте, докато се запържи и добавете сол, черен пипер и кърито.

В тава разстелете ориза със зеленчуците. Разбъркайте с пилешкото, долейте горещия бульон и сложете тавата да се пече в загряна на 200 градуса фурна.

Щом оризът попие течността, пилето с къри ориз е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
43
32
20
10
Дай твоята оценка: