Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш със сини сливи

Сладкиш със сини сливи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Сладкиш със сини сливи1 / 2
30/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12-14 парчета
"Едно не му харесваме на този сладкиш - много бързо се изяжда Сигурно защото е много вкусен"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 4 броя, по - малки
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - 150 г
  • брашно - 250 г + още 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • канела - 1 к.л.
  • сини сливи
  • за заливката
  • сметана - 200 мл заквасена или крема сирене
  • яйца - 1 брой
  • канела - 1/2 к.л.
  • мед - 2 с.л. препълнени, може и захар
  • брашно - 1 с.л. или нишесте
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото и захарта на пухкав крем и добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване.

Добавете постепенно пресятото брашно с бакпулвера, ванилията и канелата. Добре разбъркайте сместа - получава се по-гъсто лепкаво тесто.

Разбийте всички продукти за заливката заедно, като накрая объркате със сметаната. Половината от тестото разпределете в тава, застлана с хартия за печене, без да се опитвате да го заглаждате.

Отгоре подредете почистените половинки сини сливи, разстелете другото тесто и пак пласт сини сливи.

Полейте сладкиша със сметановата заливка. Сложете сладкиша със сини сливи да се пече в загряна фурна на 170 градуса за около 40 минути. Следете сладкиша да не прегори или пък да остане суров.

Изпечения сладкиш със сини сливи оставете да се охлади и освободете от формата и хартията. Поднесете сладкиша нарязан на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
46
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илиана
Илиана
Страхотен е,даже децата го харесаха!
01.10.2013 17:56
Бети
Бети
Сладкиша е много сполучлив! Благодаря за чудесната рецепта!
23.09.2013 09:40
Били
Били
Страшен е!!!Браво!!! Аз не съм фен на сладкото изобщо, но този го правя за 2 път :) Мерси!
22.09.2013 20:09
маргарита
маргарита
Страхотен е!
25.08.2013 11:27
Гост
Гост
Към Иван! Прочети внимателно рецептата!!!
05.08.2013 09:18
4
ivan
ivan
къде са сливите тук?
28.11.2012 20:46
2