Най-лесните и вкусни слънчеви краставички

26/09/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф97812329003
"Топ рецепта за кисели краставички - без варене, без затваряне. Е как да не кажем едно голямо Наздраве "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 919
  • Преглеждания за месеца4376
  • Преглеждания за седмицата593
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • корнишони - 3 кг
  • вода - 4 литра
  • едра сол - 4 к.ч.
  • ябълков оцет - 4 с.л.
  • копър - 6 стръка пресен
  • синапено семе - 2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре корнишоните, почистете дръжките и подредете в два трилитрови буркана, като слагате от копъра по средата.

Измерете 4 литра вода и сипете в тенджера, сложете да заври на котлона, след което сипете солта. Оставете така да поври и да се стопи солта за около 5 минути.

Сложете да се охлади и после сипете по 2 с.л. оцет на един буркан и долейте от изстиналата солена вода но обезателно трябва да я прецедите при наливането.

Поръсете по малко синапено семе и затворете с найлонови капачки, оставете бурканите на проветриво място.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар