Торта Бонбон

26/09/2017
Eлза
отEлзаНовак38718
"Торта бонбон си търси компания са следобедното кафе, има ли желаещи "
Приготвяне90 мин.
Готвене10 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 632
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете сухара в блендер и го смелете. Стопете маслото и го прибавете към сухара. Към тази смес добавете изварата и кондензираното мляко, Разбъркайте до хомогенна смес.

Разделете сместа на две части. В едната добавете какаото и 25 мл мляко, а в другата - орехите (по желание може да ги запечете в сух тиган или МФ) и останалите 25 мл мляко.

Разбъркайте и от всяка смес оформете бонбони с големина на малък орех. Наредете ги във форма за торта със свалящ се ринг, като редувате бял и кафяв бонбон. Сложете ги в хладилник да стегнат.

За крема сложете млякото да загрее. Разбийте яйцата, добавете нишестето и бъркайте до хомогенна смес. При непрекъснато бъркане добавете топлото мляко към яйчената смес и върнете на котлона да се свари гладък крем.

Оставете крема за 20 мин да изстине. В леко изстиналия крем добавете изварата и кондензираното мляко. Разбийте до хубава гладка смес. Аз го направих с пасатор.

Разтворете желатина в 100 мл прясно мляко. Когато набъбне, сложете купата на водна баня да се втечни. Разтворения желатин изсипете при непрекъснато бъркане към крема.

С получената смес залейте стегнатите бонбони. Леко ударете формата в плота за да излезе въздухът и да няма шупли.

Оставете в хладилник за 2-3 часа да стегне.

Аз отделих 3-4 с.л. от крема за украса, оставих го на стайна температура. След час в хладилника (леко беше стегнала отгоре) извадих тортата и рисувах разни завъртулки. Прибира се отново в хладилника. Украсата е по ваш избор.

Да ви е сладко!

Изключително, вкусна, много лека и приятна торта.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар