Баница, която не спада

26/09/2017
Eлза
отEлзаНовак38718
"Баница, която не спада, но изчезва за секунди от тавата "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65 887
  • Преглеждания за месеца7513
  • Преглеждания за седмицата367
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето.

Вземете една кора, намажете с четка с малко масло или олио, сложете втора кора отгоре, намажете с 3-4 с.л. от сместа. Поръсете от натрошеното сирене. Навийте откъм късата страна на руло.

Първата кора навийте на охлюв и я сложете в средата на тавата, която предварително сте намазали с олио или масло. Тавата е с размери 28-30 см.

Така процедираме с останалите кори, като навиваме около първата. Ако ви остане малко от сместа, намажете баницата отгоре.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин.

Като я извадите, напръскайте с малко вода и я покрийте за около 10-15 мин.

Насладете се на една прекрасна баница.

Да ви сладко.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Райна Полянова
Нещо средно между солен кекс и баница:)) не е истинска баница
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв