Амарант с гъби и лук

26/09/2017
Borislava Dimitrova
отBorislava DimitrovaЧирак112227
"Киноата да отстъпи! В кухнята вече има нов крал и това е амарантът, приготвен с ароматни гъби и лук "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо502
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Екзотично и вкусно с български подправки.

Амаранта го накисваме за 6 часа. След това го сваряваме.

В тиган с малко зехтин задушаваме първо лука, нарязан на полумесци. След като придобие кафеникав цвят, е готов. Отделяме го настрана.

В същия тиган с малко сол задушаваме гъбите. Те ще си пуснат достатъчно вода след посоляването. Аз обелих самите гъби, за да не дразни ципата.

Като поизври водата, слагаме чубрица, черен пипер, лука и амаранта.

Оставяме на тих огън за 5 минути да се овкусят отделните зеленчуци.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар