Супа с карфиол и печен пипер

26/09/2017
Borislava Dimitrova
отBorislava DimitrovaЧирак108226
"Есента се усеща дори и в кухнята, където ястията стават по-уханни и плътни "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо292
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карфиол - 1/2 глава
  • лук - 1 глава
  • печена чушка - 3 бр.
  • морков - 1 бр.
  • картоф - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Завираме вода на котлона. Добавяме лука, но не много на ситно. Супата ще бъде пасирана накрая.

Като се оцвети водата от лука, добавяме зеленчуците, които се варят по-дълго - картоф и морков.

След 10 минути добавяме карфиола на розички.

Картофите ще дадат плътност, а морковът - сладост.

След като се сварят зеленчуците, добавяме накъсана на ленти чушката.

Подправяме със сол и черен пипер и пасираме.

За да не преминава топлинна обработка зехтинът, го слагам накрая.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар