Руло с пресни малини

26/09/2017
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач107664
"Съвършеното плодово руло - вижте как се прави "
Приготвяне30 мин.
Готвене12 мин.
Общо42 мин.
Порции8 парчета
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо563
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • За пандишпановия блат
  • яйца - 4 бр.
  • фина захар - 120 г
  • брашно - 120 г
  • сол - 1 щипка
  • За крема
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 2 - 3 лъжици цедено на вкус
  • кисело мляко - 2 - 3 лъжици цедено
  • малини - 1 купичка пресни
  • плодове - за декорация
  • пудра захар - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, докато станат на пяна и увеличат обема си.

Прибавяме брашното и разбъркваме с шпатула до получаване на еднородна смес. Изсипваме сместа в правоъгълна тавичка, застлана с хартия за печене.

Печем блата на 170 градуса за 10-12 мин. Аз лично не използвам навлажнена кърпа, а докато е топъл пандишпанът, покривам блата с кухненско фолио или хартия за печене и навивам. Ако го оставим да изтине, няма да получим правилна форма, тъй като рулото ще се напука.

Разбъркваме сметаната, млякото със захар на вкус до получаване на необходимата сладост. Прибавяме малините и разбъркваме леко. След като изстине блатът, разгъваме го и го намазваме с крема.

Охлаждаме поне за 2 часа в хладилник.

Преди поднасяне украсяваме рулото с плодове и поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар