Руло с пресни малини

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Руло с пресни малини
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 6
15/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
8
"Съвършеното плодово руло - вижте как се прави"

Необходими Продукти

  • За пандишпановия блат
  • яйца - 4 бр.
  • фина захар - 120 г
  • брашно - 120 г
  • сол - 1 щипка
  • За крема
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 2 - 3 лъжици
  • кисело мляко - 2 - 3 лъжици цедено
  • малини - 1 купичка пресни
  • плодове - за декорация
  • пудра захар - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, докато станат на пяна и увеличат обема си.

Прибавяме брашното и разбъркваме с шпатула до получаване на еднородна смес.

Изсипваме сместа в правоъгълна тавичка, застлана с хартия за печене.

Печем блата на 170 градуса за 10-12 мин. Аз лично не използвам навлажнена кърпа, а докато е топъл пандишпанът, покривам блата с кухненско фолио или хартия за печене и навивам. Ако го оставим да изтине, няма да получим правилна форма, тъй като сладкото ще се напука.

Разбъркваме сметаната, млякото със захар на вкус до получаване на необходимата сладост. Прибавяме малините и разбъркваме леко. След като изстине блатът, разгъваме го и го намазваме с крема.

Охлаждаме поне за 2 часа в хладилник.

Преди поднасяне украсяваме рулото с плодове и поръсваме с пудра захар.

Рулото с пресни малини е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
Чудесно руло!
22.05.2018 17:30