Прасковен чийзкейк с манго в чашки

27/09/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7844933142
"Кремообразната му текстура е наслада за сетивата, а свежите плодове го правят ненатрапчив и лек... Да ви е сладко!"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 604
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Натрошете бисквитите в блендер или с точилка, поставяйки ги в чиста найлонова торбичка и минавайки върху тях, притискайки силно с точилката. Разтопете маслото и смесете с бисвитените трохи. Разпределете във чашки, притискайки леко с лъжица. Приберете в хладилник.

2. Поставете на котлона сметаната, млякото и захарта и щом течността закъкри, сложете крема сиренето и бъркайте, докато се разтопи. За по-бързо хомогенизиране може да ползвате телена бъркалка, с която това би станало по-бързо.

3. Отстранете от огъня и оставете за кратко, докато през това време хидратирате желатина според указанията на производителя (zадължително в студена вода). Сложете го във сместа и разбъркайте. Разтваря се веднага. Никога не слагайте желатин във вряща течност, защото може да се загубят свойствата му.

4. Нарежете половината манго и също прибавете на малки кубчета. Целта е не то да преобладава, а да се среща тук-там за по-голяма свежест.

5. Разпределете в купичките и оставете на стайна температура, докато сместа в тях се охлади, след това върнете в хладилник за 4-5 часа до 1 нощ.

6. Стегналият вече чийзкейк ще полеем с кувертюр от манго и праскова. За целта пасирайте двата плода и разтворете в пюрето захарта. Количеството и е ориентировъчно, защото зависи от сладостта на самите плодове, затова опитайте и ако прецените, добавете повече или обратно - по-малко.

7. Хидратирайте отново листата желатин в студена вода (при мен това става за 2-3 минути). Загрейте малко вода (без да допускате тя да завира) и разтворете желатина в нея. Сипете я при пюрето и разбъркайте.

8. Сложете по един тънък пласт от плодовата смес в чашките и отново оставете в хладилник, за да се желира и стегне.

9. След приблизително 2 часа чийзкейкът е готов за консумация.

Кремообразната му текстура е наслада за сетивата, а свежите плодове го правят ненатрапчив и лек.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!