Салата в кори от пъпеш

29/09/2017
preslava2391
отpreslava2391Чирак3084
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо41
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете ориза във вряща подсолена вода и го варете до готовност. Отцедете го, изплакнете го със студена вода, отцедете отново и оставете да изстине.

Нарежете пъпеша напречно на две. С помощта на лъжица отстранете семките. Оформете топчета от пулпата на пъпеша. Топчетата пъпеш сложете в чиния, а издълбаните половинки пъпеш обърнете с отвора надолу и оставете върху домакинска хартия, докато ви потрябват.

Нарежете кашкавала на кубчета и го поставете в дълбока купа. Прибавете изцедения и изстиналия ориз.

Нарежете прошутото на ивички с ширина 1 - 2 см. Нарежете на ситно листата от ментата и добавете и тях при останалите продукти. Подправете с черен пипер, сол и зехтин. Прибавете и топчетата пъпеш.

Разбъркайте, така че съставките да се смесят равномерно. Покрийте купата с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник, докато салатата добре се охлади.

С помощта на лъжица напълнете двете купички от издълбани половинки пъпеш с приготвената и охладена оризова смес.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар