Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата в кори от пъпеш

Салата в кори от пъпеш

Салата в кори от пъпеш1 / 2
29/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пъпеш - 1 бр.
  • ориз - 200 г
  • прошуто - 150 г
  • кашкавал - 200 г
  • мента - 1 стръка
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете ориза във вряща подсолена вода и го варете до готовност. Отцедете го, изплакнете го със студена вода, отцедете отново и оставете да изстине.

Нарежете пъпеша напречно на две. С помощта на лъжица отстранете семките. Оформете топчета от пулпата на пъпеша. Топчетата пъпеш сложете в чиния, а издълбаните половинки пъпеш обърнете с отвора надолу и оставете върху домакинска хартия, докато ви потрябват.

Нарежете кашкавала на кубчета и го поставете в дълбока купа. Прибавете изцедения и изстиналия ориз.

Нарежете прошутото на ивички с ширина 1 - 2 см. Нарежете на ситно листата от ментата и добавете и тях при останалите продукти. Подправете с черен пипер, сол и зехтин. Прибавете и топчетата пъпеш.

Разбъркайте, така че съставките да се смесят равномерно. Покрийте купата с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник, докато салатата добре се охлади.

С помощта на лъжица напълнете двете купички от издълбани половинки пъпеш с приготвената и охладена оризова смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: