Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с пилешко филе и гъби

Фарфале с пилешко филе и гъби

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Фарфале с пилешко филе и гъби
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
27/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Причината да не можем да дишаме от преяждане е това фарфале с пилешко филе и гъби"

Необходими Продукти

  • фарфале - 250 г
  • пилешко филе - 380 г
  • червен лук - 1 глава/средна/
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • морков - 1 бр.
  • гъби - 200 г /може и консерва/
  • черен пипер
  • захар - 1/2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата фарфале сварявате за 10-15 минути. Измивате и отцеждате в гевгир.

В тиган запържвате нарязаният лук, морков и гъби до готовност.

Добавяте пилешкото филе, измито и нарязно на едри кубчета. След като се запържи хубаво от всички страни, добавяте доматите - обелени и нарязани на кубчета.

Когато и те са готови, прибавяте сварениете фарфалети -

разбърквате хубаво и овкусявате със сол, захар, черен пипер и магданоз /сложих сух магданоз/.

Ястието поднасяте топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: