Бишкотена торта с банани и шоколад

27/09/2017
Stefani1105
отStefani1105Новак26549
"Всички рецепти, в които се говори за торта, са сред любимите ни, но тази определено ни е фаворит "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо478
  • Преглеждания за месеца316
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема сипете 500 мл от млякото в тенджерка и го оставете на котлона да заври заедно със захарта.

Разбийте трите жълтъка, нишестето и останалото мляко до гладка каша и ги прибавете към заврялото мляко при непрекъснато бъркане, за да не се образуват бучки. Бъркайте на слаб огън до образуване на гъст крем.

Нарежете белия шоколад и го добавете към горещия крем, разбъркайте добре и оставете крема да се охлади. Когато кремът е охладен, добавете към него разбитата сметана и кремът е готов.

За оформянето на тортата потапяйте за кратко бишкотите в какаото и ги подреждайте в избраната форма, залейте ги с половината крем и подредете отгоре кръгчета банан, повторете процедурата и оставете тортата в хладилник за кратко.

За ганаша нарежете млечния шоколад на ситно, залейте го със сметаната и го загрейте на водна баня, докато се получи лъскава еднородна смес.

Залейте тортата с ганаша и оставете да стегне в хладилник за няколко часа, по желание украсете с лешници, покрити с шоколад.

Бон апети!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар