Домашно пиле в гювеч

27/09/2017
Йорданка
отЙорданкаГотвач3492531442
"Пиле в гювеч, ама не какво да е, а домашно - няма такава вкусотия "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 156
  • Преглеждания за месеца280
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го разделете на порции. Подредете го в гювеча.

Обелете и измийте картофите, нарежете ги на средни кубчета и ги прибавете при пилето. Обелете и настържете доматите, добавете в гювеча. Обелете морковите и ги нарежете на колелца, сложете и тях.

Обелете патладжана и го нарежете на малки кубчета. Почистете чушките от семките и ги нарежете на ленти. Измийте и нарежете лука.

Сложете всички зеленчуци в гювеча, добавете сол, черен пипер и чубрица на вкус.

Залейте с вода, покрийте гювеча с капака и го сложете във фурната на 200 градуса.

Проверявайте месото - когато се отделя от кокала, е готово.

Сервирайте топло.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар