Домашни бисквитки Орео

20/09/2012
"Ако детето ви обожава бисктвитки орео, не пропускайте да го зарадвате с тях "
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции20-30 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 133
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 и 1/4 ч.ч.
  • какао - 1/2 ч.ч. неподсладено, на прах
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • захар - 1 - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. + 2 с.л. неосолено, на стайна температура
  • кафе - 40 - 50 мл топло
  • яйца - 1 голямо
  • За крема
  • масло - 1/4 ч.ч. неосолено масло, на стайна температура
  • мазнина - 1/4 ч.ч. втвърдена растителна
  • пудра захар - 2 ч.ч. пресята
  • ванилия - 2 с.л. екстракт
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса и застелете тава с хартия за печене.

Смесете заедно брашно, какао на прах, содата, бакпулвера, солта и захарта. Разбийте мекото масло със захарта на гладък крем и добавете яйцето.

Долейте кафето (може и прясно мляко) и след това добавете сухите съставки и разбъркайте, докато се хомогенизира. Количеството на захарта е по ваше желание - за по-сладки бисквитки, добавете 1 ½ ч.ч.

Сложете сместа за 1 час в хладилника, за да се стегне. След това късайте малки топченца и ги подреждайте върху тавата с хартия за печене на разстояние едно от друго.

По желание леко притиснете с дъното на чаша, за да се оформят. Сложете бисквитките да се изпекат за 9-11 минути, като отворите врата на фурната едва в края на печенето. Готовите бисквитки охлаждайте върху решетка.

За да приготвите крема за слепване на бисквитките разбийте двата вида мазнина на стайна температура, докато се образува гладък крем. След това разбийте хубаво с пудрата захар за няколко минути и накрая добавете и ванилията.

Върху всяка бисквитка слагайте по малко от крема и слепете бисквитките 2х2 с леко притискане.подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

без значение
без значение
23.08.2013 08:52
Може технологично да е много по-лесно да се ползва хидрогенирана (а.к.а. втвърдена) растителна мазнина (маргарин), но е ужасно вредна. Ама ужасно. Не може ли да се замени с обикновено олио?
0
0
Мария Желева
Мария Желева
19.04.2013 14:41
мерси
0
0
Илияна Апостолова
Може да добавиш брашно. Не съм правила тези бисквити, но това ми е съвета.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв