Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Конкилие с маслини и домати конкасе

Паста Конкилие с маслини и домати конкасе

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Паста Конкилие с маслини и домати конкасе
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
28/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Ще ни се върже езикът на възел, докато кажем заглавието на рецептата, но обещаваме, че е ужасно вкусно"

Необходими Продукти

  • конкилие - 200 г паста
  • домати - 3 бр. пресни
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • маслини - 100 г
  • зехтин - 30 мл
  • риган - щипка
  • сол - щипка
  • магданозено песто - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в леко посолена вода. Оставя се леко жилава, не трябва да се преварява. Измива се под течаща вода, изстудява се и се отцежда добре в гевгир.

В уок тиган се налива зехтин. Ако желаете пастата само да ухае на чесън, пуснете скилидките разрязани на две в мазнината, докато се позачервят леко, и ги отстранете. В случай че желаете чесъна да си остане в ястието, накълцайте го на ситно и в момента, в който го грабне мазнината и замирише, прибавете обезкостените маслини, нарязани на ивички.

Доматите се обелват предварително, отстранява се семето и се нарязват на ситни кубчета. Отцеждат се от водата и тогава се прибавят след маслините в тигана. Заделя се малко за гарниране при сервиране.

Щом поизври течността, се прибавя пастата. Позапържва се хубаво и се овкусява с риган и малко сол.

Ястието се сервира топло с магданозено песто и малко прясно (незапържено) доматено конкасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: