Бърза лазаня с телешко месо

28/09/2017
Borislava Dimitrova
отBorislava DimitrovaЧирак115227
"Месо, кори, сос - но трябва и много любов, за да направиш такава страхотна лазаня с телешко месо "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • лазаня - 1 пакет
  • домати - 2кг
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • босилек - лилав
  • телешко месо - 200 г
  • краве масло - 100 г
  • морков - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме доматите и ги обелваме. Слагаме масло в тенджера и задушаваме лука на ситно. Като стане кристален, добавяме доматите, нарязани да едро.

Обелваме моркова и него добавяме на кръгчета. Подправяме със сол и босилек. Черен пипер също можем да добавим и оставяме да къкри поне 20 минути. Разбъркваме добре от време на време.

След това пасираме добре доматите и оставяме още 10 минути да се поизпари водата. Не е необходимо да е гъсто, тъй като лазанята ще стане суха и ѝ трябва течност.

Телешкото месо е необходимо да го сварим предварително.

В тавичка, намазана с масло, слагаме от соса на дъното. Редим един слой кори. Върху него слагаме нарязано месо от телешко и пак от доматения сос.

Така редим пак кори, месо, сос. Накрая покриваме със сос и печем във фурната, докато се попие хубаво сосът.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар