Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Бърза лазаня с телешко месо

Бърза лазаня с телешко месо

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424492506171
Бърза лазаня с телешко месо
Снимка: Borislava Dimitrova
2 / 3
02/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Месо, кори, сос - но трябва и много любов, за да направиш такава страхотна лазаня с телешко месо"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 1 пакет
  • домати - 2 кг
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • босилек - лилав
  • телешко месо - 200 г
  • масло - 100 г
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме доматите и ги обелваме. Слагаме масло в тенджера и задушаваме лука на ситно. Като стане кристален, добавяме доматите, нарязани да едро.

Обелваме моркова и него добавяме на кръгчета. Подправяме със сол и босилек. Черен пипер също можем да добавим и оставяме да къкри поне 20 минути. Разбъркваме добре от време на време.

След това пасираме добре доматите и оставяме още 10 минути да се поизпари водата. Не е необходимо да е гъсто, тъй като лазанята ще стане суха и ѝ трябва течност.

Телешкото месо е необходимо да го сварим предварително.

В тавичка, намазана с масло, слагаме от соса на дъното. Редим един слой кори. Върху него слагаме нарязано месо от телешко и пак от доматения сос.

Така редим пак кори, месо, сос. Накрая покриваме със сос и печем лазанята във фурната, докато се попие хубаво сосът.

Бързата лазаня с телешко месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: