Пене Фритата

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пене Фритата
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
29/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Смели импровизации с паста и моцарела - идеални за гладници"

Необходими Продукти

  • пене - 300 г паста
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • шпек салам - 200 г
  • моцарела - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода или по указанията на опаковката. Докато се вари, се разбиват четири яйца.

Към тях се прибавят настърганият кашкавал и шпек салама, нарязан на кубчета.

Пастата се отцежда и се поръсва със сол и черен пипер на вкус. Към нея се прибавя яйчената смес.

В дълбок тиган се загрява една супена лъжица олио и след като се загрее, се изсипва половината част от пастата. Върху нея се разпределят парченца моцарела.

Прибавя се и останалата половина от пастата и тиганът се покрива с капак.

След като фритатата получи загар отдолу, с помощта на капака се обръща да се запече и от другата страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: