Сладки орехчета

29/09/2017
Албена
отАлбенаМастър Шеф60675620684
"Ех, ако само имаше орехово дърво, на което да растат такива сладки орехчета ..."
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 114
  • Преглеждания за месеца553
  • Преглеждания за седмицата67
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцето с пудрата захар, прибавя се размекнатото масло, киселото мляко, щипка сол и ванилията. Прибавя се пресятото брашното и се замесва меко тесто.

Взема се от тестото и се правят топчета с големината на лешник. Използва се преса с формички за орехчета, която се загрява предварително. Орехчетата се пекат от двете страни, като пресата се обръща до светло кафяв цвят.

Кремът се приготвя, като се загряват половината от прясното мляко и кристалната захар. Към него се прибавя разтвореното в останалото мляко брашно. Бърка се бавно, докато се сгъсти.

Отделно се разбиват размекнатото масло и пудрата захар. Прибавя се и една ванилия и есенция от ром за аромат. Към масления крем се прибавя по малко при непрекъснато бъркане изстиналия млечен крем.

С крема се пълнят изпечените тестени черупки и се слепват по две, за да се получат цели орехчета. Сладките се оставят да престоят поне една нощ, за да омекнат.
подобни рецепти тук

5 14
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

NANI
NANI
27.07.2018 19:25
Някой има ли идея, когато формичките са цели, дали могат да се разцепят и да се намажат с крема? Формата ми е за цели сладки и ще правя за първи път.
0
0
teodora
teodora
26.06.2018 09:24
Iskam da pitam otnosno zagrqvaneto to v furna li stava i sled kato se zagree i se sloji testoto v presata pak li se slaga vyv furnata ili ne to ot zagrqvaneto se peche
0
0
Албена
Албена
15.12.2017 10:52
5 супени лъжици
0
0
Ивелина Асенова
Благодаря! :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв