Сладки орехчета

29/09/2017
Албена
отАлбенаМастър Шеф54174319213
"Ех, ако само имаше орехово дърво, на което да растат такива сладки орехчета ..."
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 780
  • Преглеждания за месеца468
  • Преглеждания за седмицата137
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцето с пудрата захар, прибавя се размекнатото масло, киселото мляко, щипка сол и ванилията. Прибавя се пресятото брашното и се замесва меко тесто.

Взема се от тестото и се правят топчета с големината на лешник. Използва се преса с формички за орехчета, която се загрява предварително. Орехчетата се пекат от двете страни, като пресата се обръща до светло кафяв цвят.

Кремът се приготвя, като се загряват половината от прясното мляко и кристалната захар. Към него се прибавя разтвореното в останалото мляко брашно. Бърка се бавно, докато се сгъсти.

Отделно се разбиват размекнатото масло и пудрата захар. Прибавя се и една ванилия и есенция от ром за аромат. Към масления крем се прибавя по малко при непрекъснато бъркане изстиналия млечен крем.

С крема се пълнят изпечените тестени черупки и се слепват по две, за да се получат цели орехчета. Сладките се оставят да престоят поне една нощ, за да омекнат.
подобни рецепти тук

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Албена
Албена
15.12.2017 10:52
5 супени лъжици
0
0
Ивелина Асенова
Благодаря! :)
0
0
Ивелина Асенова
Не е уточнено, какво е количеството на пудра захар за крема! Моля, ако може да се напише! :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв