Сладки орехчета

29/09/2017
Албена
отАлбенаИноватор33970511543
"Ех, ако само имаше орехово дърво, на което да растат такива сладки орехчета ..."
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 188
  • Преглеждания за месеца7060
  • Преглеждания за седмицата632
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцето с пудрата захар, прибавя се размекнатото масло, киселото мляко, щипка сол и ванилията. Прибавя се пресятото брашното и се замесва меко тесто.

Взема се от тестото и се правят топчета с големината на лешник. Използва се преса с формички за орехчета, която се загрява предварително. Орехчетата се пекат от двете страни, като пресата се обръща до светло кафяв цвят.

Кремът се приготвя, като се загряват половината от прясното мляко и кристалната захар. Към него се прибавя разтвореното в останалото мляко брашно. Бърка се бавно, докато се сгъсти.

Отделно се разбиват размекнатото масло и пудрата захар. Прибавя се и една ванилия и есенция от ром за аромат. Към масления крем се прибавя по малко при непрекъснато бъркане изстиналия млечен крем.

С крема се пълнят изпечените тестени черупки и се слепват по две, за да се получат цели орехчета. Сладките се оставят да престоят поне една нощ, за да омекнат.
подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар