Баница с кафяв ориз

01/08/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 380
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 500 г за баница
  • ориз - 2/3 ч.ч. кафяв
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сирене - 250 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 броя, леко разбити + 1 за намазване
  • олио - 3/4 чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре кафявия ориз, докато водата стане по-бистра. След това го накиснете във вода за 1 нощ или за по-дълго по възможност.

На следващата сутрин ги отцедете и с около 2-2 и 1/2 ч.ч. вода го сложете да се свари. Може да добавите малко масло и сол в сварения кафяв ориз. Оставете го да изстине.

Добре намаслете тавата за баницата. Разбъркайте в голяма купа яйцата, прясното мляко, натрошеното сирене и ориза.

Разделете корите за баница на 4 части и в намаслената тава сложете първата 1/4, като поръсвате с малко олиото между корите и оставите краищата им леко висящи от ръба на тавата. Сипете отгоре 1/3 от плънкат аи процедирайте така докрай.

Над последния пласт кори завийте висящите краища и отново полейте с мазнина. Намажете баницата с кафяв ориз с разбито яйце и сложете да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Пече се около 35-40 минути или до златисто. През последните 20 минути покрийте с алуминиево фолио или с хартия за печене, защото в противен случай яйцето може да прегори.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!