Торта с малини и банани

29/09/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАПомощник Готвач6396
"Нищо не може да застане на пътя на човек, който иска още едно парче Торта с малини и банани "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо215
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното, бакпулвера, захарта, ванилията и какаото.
В купа разбийте яйцата с мазнината. Добавете сухите съставки, разбийте за кратко.

Изсипете сместа в тавичка с диаметър 25 см и изпечете в загрята на 160 градуса фурна. Оставете да се охлади на решетка, след което го разрежете с помощта на конец. Поставете блата в поднос и стегнете с откопчаващ ринг. По желание може леко да се сиропира.

В подходящ съд загрейте млякото и изсипете вътре желатина, бъркайте непрекъснато, докато се разтопи. Оставете настрани да се охлажда.

През това време си нарежете бананите на кръгчета.

В купа разбийте сметаната, а в друга купа разбийте с миксер маскарпонето и кондензираното мляко. Към тях постепенно добавете прясното мляко и продължете да разбивате на ниска скорост. Накрая добавете към тази смес разбитата сметана и съвсем леко обединете с помощта на шпатула.

Прибавете бананите, разбъркайте леко и изсипете 1/2 от сместа върху блата и с помощта на нож го разнесете равномерно. Поставете върху него втората част от разрязаният блат и нанесете останалата част от крема.
Приберете в хладилника да стегне парфето.

Загрейте водата и в нея изсипете съдържанието на пакетчето кисел, разбъркайте и оставете да се охлади.

Когато кисела вече не е топъл, извадете формата от хладилника и подредете отгоре малините.

Залейте ги с кисела. Може да не слагате цялото количество, а само колкото да се покрият плодовете. Оставете тортата в хладилник да се охлади и да поеме съставките за 3-4 часа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар