Пандишпанов кекс със стафиди

29/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор560365553
"Невероятно пухкав и ароматен кекс без набухватели!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции14 парчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 301
  • Преглеждания за месеца1774
  • Преглеждания за седмицата114
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца – 6 бр.
  • захар – 1 ч.ч.
  • олио – 3 с.л.
  • ванилия – 1 бр.
  • лимон – 1 бр. кората
  • брашно – 1 ½ ч.ч.
  • стафиди – 1 шепа
  • какао – 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукнете яйцата и добавете захарта, поставете купата на водна баня и разбийте с миксер за 15 минути до много пухкава и нежна смес. При непрекъснато бъркане добавете олиото, ванилията и настърганата на ситно ренде лимонова кора, бъркайте до еднородна смес.

Оставете миксера, с шпатула, бъркайки бавно отдолу нагоре сместа, добавете на етапи пресятото брашно до пълното му усвояване.

Намажете формата за кекс с меко масло. Вземете стафидите в шепа и една по една гребвайте с тях от мекото масло и ги лепете по дъното и стените на формата.

Сипете 1/3 от сместа в формата и с цедка поръсете отгоре 1 ч.л. какао. Върху него 1/3 смес и отново какао, завършвате с последната третина смес.

Поставете формата в предварително нагрята на 150 градуса фурна и печете до готовност, като за нея проверявате с клечка за зъби.

Невероятно пухкав и ароматен кекс без набухватели!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар