Салата с фарфале, риба тон и каперси

30/09/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач277951174
"Истински празник за очите и балсам за небцето "
Приготвяне10 мин.
Готвене14 мин.
Общо24 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо159
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се пуска във вряща подсолена вода за 14 минути или според указанието на опаковката. Изсипва се в гевгир и се изплаква със студена вода, за да се изстуди. Изцежда се от излишната вода.

Марулята се измива и подсушава, нарязва се или накъсва, като се оставят няколко цели листа за декорация на салатата. Маслините се обезкостяват и нарязват на кръгчета, чери доматите се режат на половинки, лукът се нарязва на тънки кръгчета, добавя се царевицата и всички зеленчуци се поливат със зехтин, лимонов сок, поръсват се със сол и прясно смлян бял пипер и леко се разбъркват.

В отделен съд се смесват рибата тон и майонезата и се разбъркват.

В порционни чинии се разпределя на дъното цели листа маруля, върху нея се слага от отцедената паста, овкусените зеленчуци и накрая от соса с рибата тон.

Накрая се добавят каперси, червен хайвер и листенца босилек.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар