Традиционна агнешка дроб чорба

30/09/2017
Анна Нейчева
отАнна НейчеваНовак71
"Който не е опитал дроб-чорба, той не знае какво е изпуснал!"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 214
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Или иначе казано агнешка дроб чорба. Агне...Великден...а сега е октомври. Така е, обаче една топла супа е подходяща винаги, особено когато навън времето си е доста хладно. Агнешки дреболии се намират и сега по магазините. Моите обаче бяха от великденското агне, почистени, сварени и нарязани, а в последствие и замразени. Благодаря ти, мой тате!

Както вече споменах, моите субпродукти бяха готови. Ако вашите са купени, имате малко работа да почистите чревцата. Може да ги накиснете за 30 минути във студена вода с оцет, за да неутрализирате малко миризмата. Трябва ви една по-дълга дървена клечка, с помощта на която се обръща всяко едно чревце и се измива под течаща вода. За по-лесно нарязване в последствие може да ги сплетете на плитка и така да варите. Не изхвърляйте бульона. След като дреболиите са сварени, ги нарежете на дребни парченца.

Ситно нарязаният лук и морков се задушават в олиото, добавят се дреболиите, червения и черния пипер. Добавете бульона (или гореща вода), предварително прецеден, така че да ги покрие на 3-4 пръста.

Когато чорбата заври, добавете ориза и ситно нарязания джоджен. Вкъщи обичаме чорбата да не е много гъста, затова слагам 2 супени лъжици ориз обикновено. Нека поври 20-30 минути или докато оризът е готов.

Ред е на застройката. Разбийте жълтъците с киселото мляко, аз добавям и няколко капки лимонов сок. Добавете малко от бульона на супата към жълтъците, за да се уеднакви температурата и тогава добавете застройката в тенджерата. Разбъркайте, оставете да кипне и отстранете от огъня.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар