Паста Мафалда с пилешко и млечен сос

30/09/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор256850581
"Смели импровизации с паста и пилешко месце - само за смели лакомници "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо59
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата Мафалда според указанията на опаковката, след което я отцедете от водата.

Нарежете пилешкото на малки късчета, а лука - на дребно.

В дълбок съд сгорещете зехтина и сложете лука да се задушава, след което прибавете и парчетата пилешко месо.

Пържете около 10 минути до побеляване на месото и го поръсете с риган, черен пипер и сол.

След това налейте бялото вино и прибавете настърганият на ренде пармезан.
Разбъркайте и налейте прясното мляко. Захлупете с капак и оставете да къкри още 15 минути, като от време на време разбърквате.

След това прибавете царевицата и маслините, на които предварително сте махнали костилките.

Разбъркайте и свалете от огъня, след което веднага прибавете пастата Мафалда, парче масло и прясно изцедения сос на половин лимон.

Разбъркайте хубаво, така че да се разтопи маслото и пастата да се смеси със соса и останалите продукти.

Ако е необходимо, добавете още сол и сервирайте ястието топло.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар