Гювечета с кайма

02/10/2017
"Може ли да се сетите за по-вкусна и бърза вечеря от тези гювечета с кайма "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 865
  • Преглеждания за месеца470
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 4 скилидки
  • гъби - 150 г
  • кайма - 250 г
  • картофи - 2 - 3 сварени
  • печени чушки - 1 - 2
  • домати
  • яйце
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате малко олио в тигана, запържвате лук, може да добавите скилидка-две чесън, гъби, че и сварени картофи, ако имате под ръка - общо взето рецептата е тип разчисти хладилник.

Като се позапържи лукът, добавяте кайма, като се запържи и тя, добавяте консервирани или пресни домати на парченца, доматено пюре, че и лютеница, ако нямате никакви домати. Подправки по желание - сол, червен пипер, босилек, пресен лук и т.н.

След няколко минути пресипвате в гювечета, чуквате по едно яйце и дозапичате във фурната. Получава се изненадващо добър вкус, особено с малко кашкавал отгоре.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар