Торта с кроасани Черно и бяло

30/09/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор324869133
"Великолепна торта, която се приготвя само за 15 минути, а за колко ли време се изяжда "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 844
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • пудинг - 4 бр. На д - р Йоткер, с бурбонска ванилия
  • мляко - 1 200 мл прясно
  • захар - 12 с.л.
  • бисквити - 13 бр. обикновени
  • масло - 100 г краве
  • шоколад - 100 г млечен
  • кроасани - 3 - 4 бр.
  • за украса
  • шоколад - 50 г бял
  • шоколад - 50 г млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма за торта - 25 см диаметър

Натопете бисквитите в малко загрято мляко и ги подредете на дъното на формата. Изсипете пудинга от 4 пликчета в купа. Добавете 2 с.л. захар и 200 мл топло прясно мляко.

Разбъркайте до разтварянето на пудинга и захарта. Междувременно загрейте 1 л прясно мляко на котлона в тенджера с 10 с.л. захар. Настържете 100 млечен шоколад.

Когато леко заври млякото, отстранете от котлона и сипете, като разбърквате непрекъснато, на тънка струйка разтворения пудинг. Върнете тенджерата на загретия котлон и бъркайте до сгъстяване.

Отстранете и добавете предварително оставеното на стайна температура масло. Разбъркайте крема до усвояването на маслото. Разделете крема на две равни части и в едната добавете настъргания шоколад.

Разбъркайте до разтапянето му. Изсипете кафявия крем върху подредените бисквити във формата. Отгоре подредете кроасаните, като се стараете да бъдат равномерно разпределени. Ако се наложи, нарежете и запълнете дупките.

Отгоре изсипете и белия крем и разтръскайте формата, за да се разпредели равномерно. Оставете да изстине на стайна температура и след това приберете в хладилника.

За украса настържете белия и кафявия шоколад на ренде и украсете тортата.

Рецептата е адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot.bgподобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар