Пилешки бутчета с бекон и сметана

30/09/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор324869403
"Цялото семейство ще бъде във възторг от превъзходния вкус на тези сочни пилешки бутчета "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 502
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • олио - 3 с.л.
  • пилешки бутчета - 800 г долни
  • чесън - 2 скилидки
  • бульон - 200 мл пилешки
  • бекон - 100 г
  • сметана - 200 мл за гответе
  • лук - 2 с.л нарязан, зелен
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на кубчета и го запържете за кратко в 1 с.л. олио. Извадете и отцедете върху кухненска хартия.

Загрейте останалото олио на котлона на умерен огън и в дълбок тиган. Овкусете бутчетата с черен пипер. Запържете ги до златисто в загрятото олио за около 15 мин. от всички страни.

Отстранете пилешките бутчета от тигана и ги дръжте на топло. Добавете в олиото чесъна и малко количество от пилешкия бульон, разбъркайте за да деглазирате тигана.

Гответе около минута и добавете остатъка от бульона и половината от бекона. Върнете пилешките бутчета в тигана и варете около 15 мин. Накрая добавете сметаната.

Разбъркайте добре и варете още около 5 мин. Сервирайте, като поръсите с остатъка от бекона и нарязания на ситно зелен лук.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар