Пене с бекон и гъби

30/09/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор327869643
"Ако зависи от нас, всеки ден щяхме да приготвяме от това вкусно пене с бекон и гъби "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 915
  • Преглеждания за месеца962
  • Преглеждания за седмицата122
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона при умерен огън. Нарежете бекона на кубчета и ги запържете в загрятото олио за около 5 мин.

Отстранете бекона от тигана и добавете каймата. Пържете, като бъркате и натискате, докато промени цвета си и стане на трохи около 10 мин.

Добавете лука, гъбите и чесъна. Разбъркайте хубаво и гответе още около 5 мин. Междувременно сложете пастата да се вари. Добавете половината от бекона в тигана при каймата, добавете доматения сос и черпак от водата, в която се вари пастата.

Варете соса около 10 мин. Варете пастата на половина от времето, посочено в указанията на производителя. Отцедете и добавете във врящия сос.

Варете соса с пастата още около 5 мин. до пълното сготвяне на пастата. При необходимост добавете малко от водата, в която е вряла пастата. Накрая поръсете с настърган кашкавал и останалия бекон.

Отстранете тигана от котлона и похлупете с капак за около 5 мин., докато се разтопи кашкавалът.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар