Кюфтета с нахут и кайма

01/08/2012
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"Много вкусно, много ефектно и лесно за приготвяне - как да не изненадате семейството с тази рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 900
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от предната вечер във вода. На следващия ден го сварете, като накрая отделите и люспите от сварения нахут.

Смесете го в кухненски робот с пресования чесън, зехтина или олиото, малко скълцан магданоз, мляния кимион, малко кориандър на вкус, черен и червен пипер, сол, сода и пасирайте всичко до хомогенност.

След това добавете каймата отново пуснете робота да смеси продуктите. Получената смес прехвърлете в купа и оставете в хладилник да се стегне за половин час.

След това от нея оформяйте кюфтенца с големината на орех и ги изпържете в сгорещена мазнина. Сложете ориза с малко олио и сол да се свари до готовност.

Готовите кюфтенца нанижете на шишчета, като редувате, парче чушка, лук и кюфтенце. Така наредените шишчета с кюфтенца с нахут и кайма поднесете върху канапе от сварения ориз.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар