Карфиол с топено сирене и мляко

30/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф642406363
"Не може просто да харесвате карфиола, опитайте го с този неустоим сос от топено сирене и ще се влюбите в него "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 998
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете карфиола на китки, измийте и го добавете в тенджера с 2 литра вряща вода. Прибавете стръковете копър, лимоновия резен и солта, варите за 4-5 минути. Прецедете и под течаща вода охладете карфиола, за да спрете процеса на варене.

Наредете китките карфиол в тава, намазана с масло, поръсете със сух копър и ги намажете с топеното сирене за мазане.

За соса в нагрят тиган разтопете маслото, добавете брашното и запържете за 2-3 минути. На тънка струя добавете млякото при непрекъснато бъркане.

След завирането му добавете нарязаното на малки парчета топено сирене, сол и черен пипер на вкус.

Варете да пълното разтопяване на сиренето до гладка и не много гъста смес (като бешамел). Ако е нужно, добавете малко прясно мляко.

Залейте китките със соса и разклатете тавата, поставете я в предварително нагрята на 220 градуса фурна, печете до лек загар за около 30 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар