Прясно зеле с кайма на фурна

30/09/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач160668711
"Хубаво си е зелето, ама като му се сложи каймичка, някак по-вкусно става, нали?"
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 201
  • Преглеждания за месеца1159
  • Преглеждания за седмицата92
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се почиства, измива и нарязва на тънки ивички. Задушава се с малко мазнина и сол директно в тавата. Като омекне, се прибавя каймата, леко разбита с малко водичка, обелените и настъргани на ренде домати, черния, червен пипер, чубрицата и кимиона. Разбърква се добре и се слага в загрята фурна.

При необходимост долейте малко вода в тавата, за да може зелето да омекне напълно.

След около час някъде проверете и добавете изчистения, измит и отцеден ориз. Добавете накълцания магданоз и разбъркайте.

Върнете обратно във фурната и печете до готовност.

Сервирайте ястието топло.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар