Прясно зеле с кайма на фурна

30/09/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор29213719301
"Хубаво си е зелето, ама като му се сложи каймичка, някак по-вкусно става, нали?"
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 800
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зеле - около 1.5 - 2 кг
  • кайма - 500 г (смес)
  • домат - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чубрица - щипка
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 к.л. равна
  • ориз - 100 г
  • олио - 100 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се почиства, измива и нарязва на тънки ивички. Задушава се с малко мазнина и сол директно в тавата. Като омекне, се прибавя каймата, леко разбита с малко водичка, обелените и настъргани на ренде домати, черния, червен пипер, чубрицата и кимиона. Разбърква се добре и се слага в загрята фурна.

При необходимост долейте малко вода в тавата, за да може зелето да омекне напълно.

След около час някъде проверете и добавете изчистения, измит и отцеден ориз. Добавете накълцания магданоз и разбъркайте.

Върнете обратно във фурната и печете до готовност.

Сервирайте ястието топло.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!