Мусака с пипер и моркови

30/09/2017
Марияна
отМариянаИноватор5382545493
"Искате да опитате най-вкусната мусака на света? Ами записвайте си рецептата, записвайте "
Приготвяне35 мин.
Готвене90 мин.
Общо125 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме главата лук, пипера и моркова. Лука го режем на дребно. Моркова го настъргваме на дребното ренде. Пипера го режем на дребни парченца.

В тиган слагаме 5 с.л. олио да се сгорещят добре. Вътре слагаме лука, пипера и моркова да се позапържат. Разбъркваме постоянно. Намачкваме каймата в купичка много добре и я овкусяваме с малко черен пипер на вкус. Като са готови зеленчуците, прибавяме каймата и разбъркваме с дървена лъжица постоянно.

Трябва каймата да се позапържи и да стане на трохи. Обелваме доматите от кората и ги режем на ситно. Прибавяме и тях вътре в тигана и разбъркваме. Овкусяваме със сол и черен пипер. Слагаме вътре сухата чубрица и разбъркваме. Оставяме да поври всичко. Разбъркваме и намаляваме котлона.

Обелваме картофите и ги режем на малки кубченца. След като е готова сместа, я смесваме с картофите. Намазваме тавичка с олио около 2 с.л.

Изсипваме продуктите вътре и при заглаждаме. При нужда разбъркваме за да има навсякъде равномерно кайма и зеленчуци. Поливаме с 2/3 чаша топла вода да покрие ястието.

Слагаме мусаката в загрята фурна и печем на 220 градуса, докато изври течността и се запече. Трябва картофките да порозовеят. Печем до готовност около 70 мин.

В купичка разбиваме 1 яйце. Към него слагаме 200 г гъсто кисело мляко и брашното. Разбъркваме сместа за заливката много добре и с лъжица слагаме върху запечената мусака.

Връщаме във фурната и печем около 20 мин, докато се зачерви.

Получава се малко по-различна мусака.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар