Бобена кремсупа

01/10/2017
Ася Заевска
отАся ЗаевскаНовак341278
"Децата може и да не харесват зелен фасул, но ще хапнат с апетит тази разкошна бобена кремсупа "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с незалепващо покритие първо загряваме олиото, след това запържваме за 5 мин едро нарязаните моркови и лук (колкото да си пуснат аромата).

После добавяме обелените и нарязани на големи кубчета картофи и запържваме за още 5 мин. Изсипваме изцедения буркан със зелен боб и разбъркваме добре.

Щом започне да отделя сок, заливаме с доматите и добавяме още 400 мл вода.

Овкусяваме с подправките и оставяме да ври на среден огън за около 35-40 мин или докато зеленчуците омекнат (ако се налага, може да добавите още малко водичка).

Накрая снемаме от котлона и оставяме да изстине за 10-15 мин, след което пасираме.

Поднасяме с кисело мляко или сирене :)

Може да се поднесе и с чаша греяна ракия ;)подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар