Меча лапа в було

01/10/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3181141532
"Оставяме мечките на ловците, за чревоугодниците като нас има меча лапа в було и свежа салатка "
Приготвяне180 мин.
Готвене20 мин.
Общо200 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 588
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г
  • сланина - 70 г
  • кромид лук - 1 глава
  • зелен лук - няколко пера
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 к.л.
  • люта чушка - 1/2 бр.
  • ронена чубрица - 2 щипки
  • було - 2 големи парчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се минава през месомелачката през едрата решетка заедно със сланината, може да се пусне и главата лук през нея или да се настърже на ситно ренде.

Перата зелен лук и лютата чешка се нарязват на много ситно. Добавят се прясно смлян черен пипер, щипка чубрица и сол на вкус и каймата се размесва много добре.

Прехвърля се в купа, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилника за 2-3 часа. След това отново се премесва един - два пъти, разделя се на две големи топки и с леко намокрени ръце се оформят големи сплескани лапи, с големината на дланта.

Всяка се увива внимателно в парче було и се изпича на добре загрята и намазана със сланинка скара и от двете страни до готовност.

Сервира се по една лапа на порция със свежа зеленчукова гарнитура, в която задължително трябва да присъства нарязан на ивички кромид лук.

По желание може да оформите лука при поднасянето като нокти, за да е по-интересна визията на ястието.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар