Торта ала Петя

02/10/2017
Фати Камберова
отФати КамбероваПомощник Готвач91379021
"Не е важно името на тортата, а колко е вкусна. Тази е от специалните - тя е направо вълшебна "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 455
  • Преглеждания за месеца4450
  • Преглеждания за седмицата288
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • блатове за торта - 3 бр. (готови)
  • заквасена сметана - 400 г
  • течен шоколад - 400 г
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • хладка вода - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 к.л есенция
  • шоколад - 1 бр. (за настъргване)
  • орехи - 200 г (смлени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кармелизираме захарта и с хладка вода я разтваряме, за да се получи сладка водичка, с която да напоим готовите блатове. Към нея прибавяме и есенцията ванилия.

В купа смесване заквасената сметана и течния шоколад. Разбъркваме добре до получаването на гладък крем.

Взимаме единия блат, напояваме го добре със сладката водичка и размазваме част от крема. И така продължаваме с останалите блатове и крема. Накрая замазваме добре тортата с останалия крем.

Декорираме със смлените орехи и настърган шоколад.

Прибираме в хладилник за 2-3 часа, за да стегне.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар