Бутерки с крем, банани и ягодов топинг

01/10/2017
"Всеки може да хапва разкошни бутерки, но може ли всеки да ги прави? Опитайте "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо350
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • бутертесто - 400 г
  • ягодов топинг
  • прясно мляко - 600 мл
  • нишесте - 1 пакетче ванилия
  • банани - 2 бр.
  • краве масло - 125 г
  • кондензирано мляко - 100 мл
  • захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете тестото и го нарежете на правоъгълничета. Наредете ги в тава, застлана с домакинска хартия.

Изпечете до златист загар в загрята предварително фурна на 200 градуса. Отстранете тавата от фурната и охладете бутерките.

Загрейте прясното мляко в съд за варене, като предварително отделите 1/2 ч.ч. Изсипете нишестето в отделеното мляко и разбъркайте до пълното му разтваряне.

Прибавете захарта към млякото и изсипете на тънка струйка разтвореното нишесте. Бъркайте непрекъснато с бъркалка до сгъстяване на крема и отстранете съда от котлона.

Охладете за кратко. Прибавете мекото масло и разбийте с миксер на пухкав крем. Добавете кондензираното мляко и разбъркайте до хомогенност.

Добавете и нарязаните на ситно банани и разбъркайте. Разрежете внимателно бутерките по дължина през средата с остър нож.

Напълнете ги с крем и ги подредете в подходящ поднос. Полейте ги обилно с ягодов топинг и поднесете.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар