Свински врат с кюфтета на барбекю

01/10/2017
"От нас да го знаете, най-вкусната гарнитура за свинския врат е кюфтетата на барбекю "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо330
  • Преглеждания за месеца329
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо от врат се нарязва на едри пържоли (4-5 бр). Всяка се поръсва от двете страни със сол, черен пипер, кимион и по желание с щипка чесън на прах.

Каймата се овкусява със сол, черен пипер, ронена чубрица и кимион. Омесва се добре с ръце и заедно с пържолите оставяме в тавичка покрита с прозрачно фолио в хладилник за 2-3 часа, докато поемат аромата на подправките.

Загрява се барбекюто, като се запалват дървени въглища, отгоре се намазва с парче сланина. Нареждаме пържоли и оформените кюфтета.

Печем от двете страни до готовност и апетитен загар. Поднасяме с домашна, топла питка и чаша червено вино. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар