Медени шишчета от висменка

01/10/2017
"Шишчета от висменка с медена марината - ето на това му се казва юнашко хапване "
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо275
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г от висменка
  • свински бут - 500 г
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • кимион
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • соев сос
  • лимонов сок
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете двата вида месо на кубчета. Нарежете лука на големи кубчета и ги разделете на пластовете им. Нарежете и чушките на големи квадратчета.

В голяма купа изсипете 2-3 с.л. олио, 3 щипки кимион, малко черен пипер, 1 ч.л. червен пипер, сол, 1 с.л. соев сос, 1 с.л. лимонов сок и меда.

Разбъркайте добре с лъжица и добавете вътре нарязаните месо и зеленчуци. Оставете да поемат от ароматите и вкуса за малко.

След това започнете да нанизвате на дървени шишчета, като редувате месо, чушка и лук. В намазнена тавичка наредете шишчетата, посолете с малко сол и изсипете 1 к.ч. вода.

Печете и обръщайте до зачервяване.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар