Протеинови мъфини

Адриан АлександровАдриан Александров
Готвач
1023742754801
Протеинови мъфини
Снимка: Анонимен
1 / 2
01/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10-12
"Че са протеинови, протеинови са Но също така са също много вкусни и пухкави"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 80 г
  • шунка - 80 г
  • маслини - 5 бр.
  • гъби - 2 бр.
  • зехтин - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата. Настъргваме кашкавала и нарязваме на ситно шунката, и ги добавяме към яйцата.

Гъбите нарязваме на дребно и ги бланшираме за 3-4 минути във вряща вода. Отцеждаме ги , оставяме ги малко да се охладят и ги сипваме в сместа.

Обезкостяваме маслините ги нарязваме на ситно. Сипваме и тях в сместа, добавяме и зехтина и разбъркваме.

Сипваме от сместа в силиконови формички за мъфини и печем около 10 минути до златисто.

Изваждаме ги и ги оставяме за малко да се охладят, и консумираме, докато са приятно топли и пухкави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

TanyaGyurova
TanyaGyurova
В едно яйце не се ли съдържат 6-7 грама протеин? Затова могат да се нарекат протеинови, заради преобладаващото съдържание на яйца в рецептата предполагам.:) Висок протеин има в млякото, съответно кашкавала тук, и в месото, съответно шунката в рецептата.
12.01.2021 10:48
Galin Georgiev
Galin Georgiev
Кое ги прави протеинови, имайки предвид това, че всичките съставки са с преобладаващ мазнинен макрокомпонент? Какво е белтъчинното съдържание?
30.01.2020 16:31
1