Лимецови локумки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Лимецови локумки
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
18/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
35
"Искате ли заедно да основем клуб на любителите на здравословните сладкиши и цял ден да хрупкаме вкусни лимецови локумки"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно от лимец - около 300 г
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л.
  • овесени ядки - 1 с.л. фини
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - на върха на ножа
  • оцет - 4 - 5 капки
  • свинска мас - 4 - 5 лъжици
  • локум - 1 кутия (цветен)
  • мюсли - за овалване фино смлени
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага киселото мляко, содата, оцета, разтопената свинска мас, овесените ядки, ванилията. Разбърква се с лъжица добре. Прибавя се по малко лимецовото брашно и бакпулверът.

Замесва се средно твърдо тесто.

От тестото се късат топчета, колкото орехче, и на ръка се разплескват. Във всяко се слага парченце локум, загъва се, краищата се притискат добре за да не излезе локумът при печенето.

Всяка локумка се овалва във фино смлени мюсли. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене.

Поставят се в предварително загрята фурна и се пекат на умерено силна температура до леко порозовяване.

Още топли се овалват обилно с пудра захар.

Ако преседят поне 12 часа, стават по- вкусни.

Лимецовите локумки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: