Точени банички с мас и сирене

02/10/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваПомощник Готвач29720319
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно – 1 кг тип 500
  • сол – 2 с.л.
  • олио– 150 г
  • свинска мас – 150 г
  • сирене – 250 г
  • вода – 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се пресява брашното и солта. В средата се прави кладенче и се изсипват 50 г слънчогледово масло и водата, като подобрител може да се сложи 10 г оцет.

Замесва се тесто, което трябва да бъде с температура 18-20 градуса. След замесване отлежава 20-30 минути.

Тестото се разделя на късове с маса 120 г, след което се окръгляват. Всяка топка се намазва с мазнина, която представлява смес от 50 г, с.л. масло и 50 г св. мас, и се подреждат в тава. Оставят се да отлежат 40-80 минути.

През това време те добиват еластичност и годност да се разточват на тънки тестени листове. Готовите късове тесто се разточват на питки, намазват се със с.л. масло и отлежават 20-30 минути.

От всяка питка се разточва тънък прозрачен лист във формата на квадрат, който се поръсва с мазнина. Мислено разделяме на 3 равни части правоъгълника. Върху средната третина се слага пълнежът, като последователно се покрива от двете странични третини.

Пълнежът се приготвя от натрошеното сирене, смесено с 50 г, с, л. масло.

Готовите банички се подреждат в намазнена тава, като всяка една се маже от горе с останалото количество мазнина. Изпичат се веднага след формирането им при температура на печене 250-270 градуса за около 20 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар